Om larsvinsida.vininfo.nu.

Lars Vinsida är en vinhemsida med betoning på vingeografi.  Undetecknad har hållit på med den sedan i mitten av 90-talet, och den har vuxit fram parallellt med mitt vinintresse.  Jag använder den själv som underlag till undervisningsmaterial och vinprovningar, och den uppdateras i samband med sådana tillfällen.

Privat är jag livsmedelsingenjör och arbetar med smaksättning av tobak.  När det gäller vin är jag sommelier, munskänk och har även läst vissa universitetskurser såsom vinbiologi och vinodling.

Om ni har synpunkter på materialet eller vill bidra med något så är jag tacksam.  Maila då till mailadressen nedan.

Vänliga hälsningar,

Lars Jonsson, Göteborg.
lars@vininfo.nu

 

 
Vinprovningar och skräddarsydda utbildningar.

Jag kan dessutom erbjuda både vinprovningar och skräddarsydda utbildningar inom området vin och mat.  Målgrupper är allt från personal på restauranger till fritidsföreningar.

Ett förslag på utbildning skulle kunna vara 6-7 lektionstillfällen á 3-4 timmar med varvad teori och praktik.

Fördjupningskurser eller enstaka kurstillfällen kan också erbjudas.  Exempel på fördjupningar skulle kunna vara; vinets dofter, vinets defekter, lagring av vin, etc.

För kontakt:
Lars Jonsson, Göteborg.
lars@vininfo.nu

 

 
Vinprovningar och utbildningar för privatpersoner.

För enskilda som i grupp vill njuta av vin och lära sig mera kring druvsorter och världens vinområden så rekommenderar jag starkt föreningen Munskänkarna.  Verksamheten är ideell och därför mycket prisvärd.

Munskänkarna nås via länken under länkar i menyerna till vänster.  Klicka er fram till era respektive orter via "lokala sektioner" i vänstermenyn.  Frågor om utbildningar inom munskänkarna i Göteborg kan ni dock maila mig om då jag är aktiv som lärare inom deras utbildningsverksamhet.